top of page

Ä°ÅŸkembeli Nohut


Size bir sır vermek istiyorum ama lütfen aramızda kalsın, işkembe sevmeyenlerle iddiaya girin, bu yemeği yediklerinde inanın işkembeye karşı olan bakış açıları değişecek. Nohut ve İşkembe birlikte o kadar güzel bir uyum sağlıyorlar ki, size bunu anlatmanın yolunu bile bulamıyorum, yemesini sevdiğim kadar yapmasından da çok zevk aldığım bir yemek.. Hadi gelin şimdi tarifine bir göz atalım.






Malzemeler


500 gr. Nohut

250 gr. Dana Ä°ÅŸkembe

2 büyük boy Havuç

150 gr. Tereyağı

1 tatlı kaşığı Tuz

Su (Üzerini geçecek kadar)

1 yemek kaşığı Un


Yapılışı;


Eğer hazır işkembe bulamazsanız, sakatatçıdan ya da kasabınızdan aldığınız işkembelerin önce yüzeyindeki zarı ayıklayın ve yemeklik olacak şekilde doğrayın, daha sonra bol suda yaklaşık 4 saat kadar pişirin. Daha sonra Pişirdiğiniz işkembeleri süzerek yemeğimizin içerisinie karıştırıcaz.


Nohutu geceden suya koymanız gerekmektedir, yaklaşık 10-12 saat suda beklemesi ve bu suyun içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat ilave etmeniz hem kabuklanmayı önleyecektir hemde nahutun gazını alacaktır. Bu işlemi yaptığınızda Nohut'un pişmesini %50 tamamlamış olursunuz. Düdüklü tencere hiçbir zaman önermiyorum, yemeği görerek ona ilgi göstererek pişirdiğiniz her yemekten daha iyi sonuç alırsınız.


Yemeği yapmaya başlamadan önce her zaman ki gibi tüm malzemeleri hazırladığınızdan emin olun, havuçlarınızı nohut boylarında küp küp doğrayın, doğrama işlemlerini tamamlayın ve yemeğinizin başına geçin, bu şekilde yaptığınız her yemekte inanın %99 daha iyi sonuç alacaksınız. Yağınızı tencereye alın ve ocağınızı açın, orta ateşte yağ ile birlikte havuçlar renklerini yağa verinceye kadar kavurma işlemi yapın, bu işlemi yaparken her 45 saniyede bir karıştırmanızda fayda var böylece hem havuçlarınız tencereye yapışıp yanmayacak hem de renklerini salmalarında destek olmuş olacaksınız. Havuçlarınız kavrulduğunda, suyunuzu hazır halde bekletin, unu ilave edin ve iyice yedirnceye kadar karıştırın bu esnada ateşin altını kısmanızda fayda var, un çabuk tutabilen bir ürün olduğundan bu işlemi yapar yapmaz hemen suyunu ilave edin bir kez karıştırarak ocağınızı en yüksek derecede açarak kaynama işlemine başlayın, tuzunuzu ilave edin ve suyu ilave eder etmez nohutlarınızı süzerek tencereye ilave edin ve kaynamaya bırakın, ocağınızın başından ayrılmayın çünkü yemeğiniz kaynamaya başladığında taşma söz konusu olacaktır, bu hem nohuttan kaynaklanan bir durum hem de içerisine eklediğiniz karbonat yüzünden olur, kaynama işlemi köpükler gidene kadar kontrollü yapın, ocağınızın altını 1 dakikalığına kısmanız gerekebilir ancak kaynamaya başladıktan sonra nohutlar pişene kadar rahatsınız, nohutların pişmesine yakın işkembeyi süzerek ilave edin ve bir süre daha kaynadıktan sonra yemeğiniz servise hazır olacaktır.

Afiyet Olsun..

Recent Posts

See All
bottom of page